Tentoonstellingen

Op het moment werken we aan een compleet vernieuwde site.
U kan nu nog de originele pagina's bekijken maar deze worden niet meer van een update voorzien tot de nieuwe website er is
.


Sinds begin november 2004 bestaat een tentoonstellingsruimte als onderdeel van de vzw Kamer108 vzw binnen het atelier Vrije Grafiek van de Academie voor Beeldende Kunst Gent (DKO).

Kamer108 vzw wil in ieder geval niet zomaar een verkoopsgalerie zijn en ontsnapt dan ook aan de doelstellingen van het normale galeriecircuit.
Voor alles willen wij het medium grafiek in de breedste zin van het woord aan bod laten komen. Wij tonen dan ook enkel het werk van kunstenaars die ofwel grafiek als hun uitverkoren medium hanteren of zij die naast hun beeldend werk grafiek met hart en ziel beoefenen.

De tentoonstellingsruimte is onderdeel van het atelier van de afdeling Vrije Grafiek (Academie voor Beeldende Kunst Gent, Offerlaan 3, 9000 Gent). Door de ruimte binnen het atelier te plaatsten kunnen onze studenten op deze manier werk zien, van kunstenaars die professioneel bezig zijn met het medium, zonder daarom steeds beroep te moeten doen op boeken en/of internet. Wij ervaren dat rechtstreekse confrontatie met het echte werk nog steeds de meeste emoties oproept en studenten aanzet om verder te gaan. Daarnaast willen we het grafische medium wat meer bekendheid geven. Onbekend maakt onbemind...

Via de tentoonstellingsruimte krijgen we bezoekers binnen die misschien nog een verouderde kijk op het medium hebben. We laten zien dat hedendaagse grafiek wat meer inhoudt dan het gekende beeld dat men zich bij een ets, of wat dan ook, voorstelt. Doordat het atelier er is, kunnen we de geïnteresseerde bezoeker direct laten zien hoe een werk technisch tot stand komt. Dit draagt ongetwijfeld bij tot de appreciatie voor het medium.

Een derde doelstelling is de kunstenaars die met het medium werken een platform te bieden om dit werk te tonen. Galeries die grafisch werk  promoten zijn al niet breed verspreid, laat staan galeries die werk willen tonen van kunstenaars wiens oeuvre uitsluitend via grafische technieken tot stand komt.

Meer info over het programma later.
Blog
Archief links