Workshops

Workshop Japanse houtsnede - 29 mei 2014

Sinds enkele jaren nodigt het atelier Vrije Grafiek van de Academie voor Beeldende Kunst Gent – Deeltijds kunstonderwijs, een internationale gastdocent uit om de studenten bij te staan in hun artistieke ontwikkeling. Dit jaar is het de beurt aan Paul Furneaux. Paul is zonder enige twijfel één van dé Europese experts op het vlak van Japanse houtsnede.


Na zijn studies in Edinburgh College of Art te Schotland trok hij van 1996 tot 2000 naar Japan om daar les te volgen aan de Tama Art University te Tokyo waar hij zich specialiseerde in de hoogdruk/ houtsnede.

Paul heeft zich sindsdien steeds verder verdiept in de Westerse en Japanse houtsnede. Hij exploreert voortdurend de grenzen van dit medium door ook cross-overs te maken met het etsmedium en sculptuur. Paul is voltijds kunstenaar en neemt deel aan tal van tentoonstellingen. Hij is een vaste waarde in de Edinburgh Printmaking Studio waar hij regelmatig workshops geeft. 

Van 12 t.e.m. 30 mei begeleidt Paul onze studenten en leert hen nieuwe inzichten over Japanse houtsnede.

Graag willen we zijn expertise ook delen met geïnteresseerden van buiten ons atelier. Daarom organiseren we een workshop voor externen op 29 mei van 9u30 tot 17u30.


PROGRAMMA:

Bezoek aan Pauls tentoonstelling in de aanwezigheid van de kunstenaar

Demonstreren van de Japanse houtsnedemethode, micaprint en blinddruk

Herspannen van de baren

Mogelijkheid tot stellen van vragen over je eigen ervaringen

Zelf maken van een mini-houtsnedeU kan inschrijven via vrijegrafiekgent@gmail.com met vermelding van uw naam en welke workshop u wil volgen. U krijgt van ons een bevestiging of vermelding dat u op de wachtlijst staat indien het aantal deelnemers reeds het maximum mocht overstijgen. 

Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling van 70,00€ (21% BTW incl.) op rekening IBAN: BE41 7310 0869 4710, Bic: KREDBEBB van kamer108 vzw met vermelding Workshop Houtsnede.

Na betaling op het rekeningnummer krijgt u een definitieve bevestiging van uw deelname.

Na inschrijven en ontvangen van uw gegevens, wordt u een lijst toegestuurd met alle verdere info en welke materialen u zelf dient mee te brengen.

Versnaperingen, koffie, thee, water en fruitsap zijn voorzien en inbegrepen in de prijs van de workshop. 

Deelnemers dienen hun eigen middagmaal mee te brengen of kunnen een broodje bestellen. In het atelier is een koelkast en een microgolfoven aanwezig. 

Het atelier Vrije Grafiek van de Academie voor Beeldende Kunst DKO Gent is makkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer.

Klik hier voor een plan van de omgeving.


Blog
Archief links

Paul Furenaux